?
?
Hulp nodig?
Gaan

Federale Verzekering. Altijd mee, pro en privé.

Ondernemer, bedrijfsleider, zelfstandige... je bent je eigen baas en je bent niet zoals iedereen.
Jij telt je uren niet, jij zet je 200% in voor je klanten, jij vindt altijd een oplossing voor hen. 

Bij Federale Verzekering zijn we al meer dan 100 jaar partner van ondernemers zoals jij. Al meer dan 100 jaar ontwikkelen we specifieke verzekeringen en diensten voor je bedrijf, je aansprakelijkheid, machines, gebouwen, voertuigen, en voor je bedrijfs- of persoonlijke kapitaal. En we beschermen ook je personeel tegen de gevolgen van arbeidsongevallen.  

Er écht voor je zijn, dat betekent ook verder gaan dan je professionele leven. Daarom hebben we een heel gamma verzekeringen ontwikkeld voor je privéleven: je gezinswagen, huis, gezin, vakanties . We verzekeren ook je financiële toekomst en die van je kinderen, met flexibele spaar- en  beleggingsproducten .

Als onderlinge verzekeraar hebben we geen externe, anonieme aandeelhouders die we moeten tevreden stellen. Onze focus gaat volledig naar jou.

We zetten ons blijvend in om je leven steeds makkelijker te maken, en je administratie en het beheer van je verzekeringen te vereenvoudigen. 

Zo kan jij focussen op wat echt telt: je bedrijf, je klanten, je gezin.

Federale Verzekering. Altijd mee, pro en privé.

Ontdekken wat wij voor je kunnen doen?

Contacteer dan jouw persoonlijke adviseur of je dichtstbijzijnde kantoor.
Neem contact op

Minder ongevallen, minder kosten

Vandaag de dag is risicobeheer onmisbaar geworden voor de directie van een onderneming. Duizenden ongevallen veroorzaken immers jaarlijks aanzienlijke verliezen.
Ontdek alles over onze Dienst Preventie!

Missie, visie en waarden

Bij Federale Verzekering streven wij op duurzame wijze naar een uitmuntende tevredenheid wat betreft de invulling van de verzekeringsbehoeften -pro en privé- van onze klanten. Wij willen dit realiseren door onze klanten centraal te stellen, hen kwaliteitsvolle producten, diensten en adviezen aan te bieden.
Meer info

Member of AMICE

AMICE for mutual benefit
Federale Verzekering is lid van AMICE, de Vereniging van Onderlinge en Coöperatieve Verzekeraars in Europa. De onderlinge en coöperatieve sector vertegenwoordigt meer dan 30% van de geïnde premies op het niveau van de Europese verzekeringsmarkt.
8240-000122 - REBRANDING_Banner_ Website_Federale_350x350px Federale - siege

Onze ristorno's leven

Elk jaar kennen wij een deel van onze winst toe aan onze klanten met een levensverzekering. Dit kan het rendement van onze tak 21-levensverzekeringen verhogen. 

Meer weten

Belangrijke cijfers 2023

Totaal van de geconsolideerde balans: € 4,16 miljard

Verzekeringsverplichtingen: € 2,83 miljard

Al onze cijfers kennen?

Download ons Solvency and Financial Condition Report (SFCR)

Premie-inkomsten (omzet): € 559,19 miljoen

Toegekende ristorno's leven: € 8,34 miljoen

Solvabiliteitsratio: 182%

Personeelsleden: 598,3 voltijdse equivalenten (31.12.2023)

Onze structuur

De groep Federale Verzekering omvat drie maatschappijen:

 • Gemeenschappelijke Kas voor Verzekering tegen Arbeidsongevallen
 • Coöperatieve Vennootschap voor Verzekering tegen Ongevallen, Brand, Burgerlijke Aansprakelijkheid en Diverse Risico’s CV
 • Vereniging van Onderlinge Levensverzekeringen
 

STATUTEN

De Groep Federale Verzekering is samengesteld uit drie maatschappijen

Zij wordt geleid door een directiecomité samengesteld uit: Tom De Troch, afgevaardigd bestuurder, voorzitter van het directiecomité; Jean-Marie Bollen, bestuurder-directeur; Véronique Vergeylen, bestuurder-directeur; Werner Van Steen; Ariane Berckmoes en Tiny Ergo. Elke van de drie maatschappijen heeft een eigen raad van bestuur. Ontdek de samenstelling van elkeen door op de onderstaande link te klikken.
Alles weten

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij